BEW | BEST Engineering Week

 

История на BEST Engineering Week

 

 

BEW 2016

За шеста поредна година между 25.03 и 15.03 успешно се проведе BEST Engineering Week – кариерно събитие, организирано от студентска организация BEST Sofia при Технически университет – София.

В рамките на инженерната седмица над 150 студенти имаха шанса да работят върху казуси на Vivacom, Melexis, SAP, Liebherr, LEM, Ontotext, UniCredit Bulbank, Interoute и Visteon. Събитието приключи с коктейл, на който най-добре представилите се участници бяха наградени, а част от тях бяха поканени и за интервю за стаж в компаниите, партньори на събитието.

Някои от младежите работиха по сайтове, други разработваха приложения, а трети трябваше да покажат знанията си по електроника.

Студентите доказаха, че с работа в екип и креативност няма непостижима задача!

 

BEW 2015

 

BEST Engineering Week 2015 е състезание, организирано от студентска организация BEST Sofia в партньорство с различни компании в сферата на телекомуникациите, компютърните науки, електрониката, енергетиката, хранителната промишленост и други. Събитието представлява поредица от състезания, в които участващите студенти, показват както знания, така и креативност. Всеки студент може да участва в един от казусите на компаниите.Тази година BEW стартира на 23.03.2015 и в него се включиха около 150 студенти и 12 от водещите компании в България: генералният ни спонсор Aurubis както и SAP, Scania, StangaOne, Interoute, Liebherr, Visteon, Melexis, Vivacom, UniCredit Bulbank, Bulgartabac и HP. Други компании, които се взеха участие са Optix, Naxex, Knowledge and Innovation Centre.Откриването на събитието се проведе на 23.03.2015 в Технически Университет – София. Всички компании, които имаха казуси на състезанието, представиха презентация пред студентите. След презентациите на компаниите, бяха обявени и разпределени студентите, които участваха на BEST Engineering Week 2015. В “Инженерна” седмица, която последва, се проведоха състезанията на всички компании. Някои участници получиха предложение за обучения от компаниите други предложения за работа, а трети бяха разведени в заводите им.BEW се проведе със съдействието на Технически Университет – София, Студентски съвет при Технически Университет – София, Студентски съвет при ХТМУ, Факултетен студентски съвет при ФМИ. Подкрепа получихме и от Бачково, БЕЛЛА, Mondelēz, Наука OFFNews и DARTS NEWS.

BEW_2015_2-1024x683

 

BEW 2014

 

Четвъртата поред инженерна сецмица се проведе от 10.03.14 до 20.03.14. Партнираха ни над 15 компании в сферата на телекомуникациите, компютърните науки, електрониката, енергетиката, хранителната промишленост и други. 12 от тях зададоха казуси на студентите, включващи решаване на практически проблеми от областта на инженерството и финансите. На 20ти март всички компании взеха участие в кариерен коктейл, на който се осъществи общуване между студентите и представители на компаниите в неформална обстановка. В състезанието взеха участие над 160 студенти от Технически университет, Лесостехнически университет, Софийски университет. На около 15% от тях беше предложено интервю, стаж, работа или обучение.

 

Vivacom_4

 

BEW 2013

 

BEST инженерната седмица през 2013 се проведе за трета поредна година в Техническия университет – София от 4-13 март 2013 и участие взеха над 200 студенти от различни специалности, 12 водещи компнаии от бизнеса в България и 5 неправителствени организации.

С общо 11 казуса от компаниите ни партньори събитието отбеляза голям успех, а победителите от състезанията бяха избрани да се състезават в отбори на локалния кръг на EBEC (European BEST Engineering Competition ), което се проведе на 13 март отново в Техническия Университет. Победителите от този кръг се състезаваха на регионалния кръг EBEC Balcan, който отново се проведе в град София.

 

DSCF6738

 

BEW 2012

 

След успеха на първото издание, BEST Engineering Week 2012 имаше за цел да затвърди позициите и да привлече интереса на още повече студенти и партньори.BEW 2011

 

Събитието BEST Engineering Week за пръв път се провежда в края на месец Февруари 2011 година. В събитието взимат участие 18 от водещите компании в различни сфери – от IT до производство на цветни метали. Над 120 студенти участват в състезанията, където показват своите практически умения и теоретически знания, а на над 20 от тях са предложени стажове. Последният ден от събитието, коктейлната вечер, бива посетена от над  750 заинтересовани студенти, търсещи кариерно развитие в компаниите партньори на събитието.

 

181520_190597384313140_2960932_n

 

Като част от събитието, участниците в казуса на Аурубис посетиха българския медодобивен завод на немската компания, който е разположен между градовете Пирдоп и Златица. Така те съчетаха полезното с приятното в решаването на поставената задача.