2014 – BEST Blog | BEST Engineering Week

Успешните истории на участници в BEW

Както знаете наближава BEST инженерната седмица, а докато тя настъпи сме решили да ви запознаем с някои от успешните участници в минали издания.

            Продължаваме с поредицата „Успешни истории от BEST инженерната седмица 2013“. Този път ви представяме Калоян Гълъбов– студент 2ри курс в ТУ София. Ето какво споделя той:

            „Аз съм студент втори курс в ТУ – София във факултет Автоматика. Също така съм член на Студентски Клуб Роботика откъдето разбрах за състезанието.

            Казуса ни на самото събитие беше да създадем програма, с която да се контролира клъстер (таблото на колата) с външен контролер, като основната идея е да се раздвижат стрелките, светлините и да се покаже нещо на екранчето по възможност някаква игра, която се управлява с бутоните на контролера. Моята отговорност беше в програмната част на задачата.
            Останах много доволен от състезанието, научих много в подготовката за него. През лятото взех участие в стажантската програма на компанията, която ни беше задала тази задача и останах там общо 6 месеца, през които научих много не само за програмирането, но и за това как изглежда една такава организация и какви са структурите в нея. Намерих приятели, които също се интересуват от роботика.

             С голямо удоволствие бих се включил отново.“

    

 


mariqPaskova

Първият такъв е Мария Паскова – студентка 2ри курс „Софтуерно инженерство“ в СУ“Св.Климент Охридски“. Тя участва в BEW 2013-та година и ето какво споделя:

„Реших да участвам, защото видях една хубава възможност да обменя опит с други млади хора, с които споделяме еднакви интереси, както и да бъда в час с фирмите – какво търсят, от какви хора имат нужда и аз по какъв начин да продължа да се развивам. Исках също да намеря нови контакти и да разширя полезрението си.

На самото състезание бях с още няколко човека, с които не се познавахме, но се сработихме много добре. Казусът ни включваше да подобрим support системата на една голяма ИТ компания-имахме няколко часа, за намерим различни начини, по които да я оптимизираме. В екипа не познавах никого, но успяхме много добре да се сработим и доста бързо измислихме няколко начина за оптимизация. В последствие на финала на BEW`13 нашият отбор спечели и това много ни зарадва.

Доста научих за един ден и смятам, че тези знания ще мога да приложа в много от бъдещите си работни дни. Определено ми хареса и чакам следващото издание. „